Ağrı Basın

Hayrat vakfı "Aydınlık Yarınlara" kitap okuma yarışması ödül töreni Ağrı'da yapıldı

Ağrı

Hayrat vakfı Uluslararası Eğitimciler Derneği'nin tertip ettiği "Aydınlık Yarınlara" kitap okuma yarışması ödül töreni Hayrat vakfı Ağrı il temsilciliği öncülüğünde yapıldı.

Hayrat vakfı Uluslararası Eğitimciler Derneği'nin tertip ettiği "Aydınlık Yarınlara" kitap okuma yarışması ödül töreni Hayrat vakfı Ağrı il temsilciliği öncülüğünde , Ağrı Kültür Kongre Merkezinde tertip edildi .

Törene Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan kökrek, il özel idare sekreteri Erhan Tenekeci, Milli Eğitim Müdür vekili İshak Hasanoğlu, Tutak ilçe milli eğitim müdürü Necmi Karaoğlan, İbrahim Çeçen üniversitesi sağlık kültür ve spor daire başkanı Mehmet Fatih Karaoğlan, Aile sosyal politikalar il müdürü Şafi Erim, STK Temsilcileri öğrenci ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Programda açılış konuşmasını yapan Hayrat vakfı il Temsilcisi İsmail Akdağ, şanlı tarihimize vurgu yaparak manevi değerlere ilme,ahlaka,ve adalete değer veren büyük ruhlu milletimizin kendi bünyesinde yetiştirdiği alimler ve üstadlardan aldığı ders ile ecdadımız insanca , müslümanca medeniyet değerleri ile üç kıtada merhamet ve adaletle barışı ve huzuru tesis ederek gönüllüler de taht kurmuştur ifadesini kullandı.


Bu değerleri korumak ve yaşatmak için Hayrat vakfınin ülke sınırlarını aşarak ecdadın dünya'ya at sırtında medeniyet taşıdığı gibi bütün dünyada faaliyetlerini bu müsbet hareket tarzından taviz vermeden ecdadımızın tertemiz mirasına sahip çıkarak, milli manevi değerlerimizle donanımli mukaddesatına bağlı; milletini seven ,devletini bayrağını koruyan, tarih şuuruna sahip, çağın muktezası teknolojiyi kullanıp geliştiren, milli menfaatleri şahsi menfaatlerinin üzerinde tutan nesilleri yetiştirmeyi gaye edinerek çalışmalarını sürdürmekte olduğunu beyan etti. 
Akdağ Bu yarışmaya genelde 180000 bin kişinin, Ağrı'dan da 2750 kişinin kayıt olduğunu, Lise kategorisinde Türkiye 7. si, 72. si ve 74. si Ağrı' dan olduğunu ve ilk 100 e Ağrı'dan 6 öğrencimizin girdiğini ifade etti. 


Daha sonra selamlama konuşması yapan Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan konuşmasında " ne olursa olsun en güzel şartlarda yetişseniz bile, en güzel imkanlara sahip olsanız bile maneviyat her şeyin üzerindedir. Ailede saygı sevgi ve maneviyat yoksa bu imkanlar mutluluk vermez" dedi.

İl milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de konuşmasında " Hayrat vakfının yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür edip" Ağrı'daki akademik başarıyı kabul etmiyoruz. Bu başarıyı bu gibi yaptığımız çalışmalarka daha yukarılara taşıyacağız. Bununla beraber Ağrımızda güzel başarılı çalışmalarımız da var. Mesela Hayat boyunda Türkiye'de ikinciyi. Mesleki eğitimde Türkiye 5. siyiz dedi."

Selamlama konuşmalarından sonra ödül töreni kapsamında ilköğretim, ortaöğretim ve lise kategorilerinde 1.2. ve 3. Olan öğrenciler tablet, Türkiye genelinde ilk 2000'e giren öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edilerek program son buldu.

Yorumlar (1)

Muhacir Hafız 2 Yıl Önce

Çok güzel bir kitapdı. Yarışma da çok güzeldi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.