Ağrı Basın

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Ağrı'da konuştu

Ağrı

Ağrı'da partisinin il başkanlığının açılışını yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, açılışın ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi Ağrı İl Başkanlığı açılışı öncesi bina önünde toplanan partililere ve halka seslenen Ahmet Davutoğlu, Ağrı'ya ayak basmayanların konuşmaya hakkı olmadığını söyledi.

Gündeminde yerel sorunlar olan Ahmet Davutoğlu, çiftçilerin yaşadıkları sorunlara ve Ağrı halkının doğalgazı pahalıya kullanması hususuna değindi.

Ahmet Davutoğlu, "Çiftçilerimiz sıkıntılı, ürünlerinin karşılığını alamıyorlar. Ağrı belki de Türkiye'de en iyi su kaynaklarına sahip yerlerden birisi. Ama Ağrılı çiftçi sıkıntılı, Ağrılı çiftçi rızkını temin etmekten aciz hale getirilmiş. Ağrı'ya doğalgaz geldi ama ilçelere ulaşmış değil.

Ağrı'nın doğalgazı diğer illere göre daha pahalı daha yüksek fiyata. Ağrılının, Anadolu insanın, Doğu Anadolu Bölgesi insanın dertlerinden bahsetsek hemen yafta hazır, "terörist, hain." Buralara gelmeyenlerin, bu Ağrı'ya ayak basmayanların, Ağrı'nın derdi ile dertlenmeyenlerin konuşmaya ve bu konuda fikir söylemeye hakkı yoktur." dedi.

"Kürtçenin ve bu bölgenin bütün dillerinin, tüm herkesin özgürce anadilini konuşabilmesi için yola çıktık." diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölge insanını kayyum ile KCK arasına sıkışmasına asla izin vermeyeceğiz. Sizden destek bekliyorum. 'Kürt sorunu yoktur' diyenler ve bu halkın derdiyle dertlenmeyenlere cevabı vermek üzere destek bekliyoruz."

Konuşmasının ardından beraberindekilerle kurdele keserek partisinin il başkanlığını açan Davutoğlu, burada partililerle bir araya geldi. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Davutoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen kanaat önderleri ve STK temsilcileri buluşmasına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu burada bir konuşma yaptı.

Burada gerçekleştirilen programın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler Eleşkirt ilçesine geçmek üzere hareket ettiler.

Burada gerçekleştirilecek programın ardından Patnos İlçe Başkanlığı binası açılışı için ilçeye doğru hareket edilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.