Ağrı Basın

Gazze'de Hastane saldırısında hayatını kaybedenler için Ağrı'da gıyabi Cenaze namazı

Ağrı

İsrail'in Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu en az 500 Filistinli hayatını kaybettiği saldırı Ağrı'da lanetlenirken Ağrı Meydan Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

18 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu en az 500 Filistinli hayatını kaybetti.

Ağrı Meydan Camii'nde bu trajediye gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, cemaate verdiği vaazda İsrail'in zulmüne karşı tavır alınması gerektiğini vurguladı. Müftü, öğle namazının ardından dua eşliğinde gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

Müftü Büyük, "Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanmayın. Cenab-ı Hak, zalimlere mutlaka hesap soracaktır. Bugün biz Müslümanlar olarak, mazlum kardeşlerimizin çığlıklarına karşı nasıl bir tavır alabiliriz diye düşünmeliyiz. Müslümanların tavrı, zalimleri sevmemek ve buğz etmektir. İsrail mazlum insanlara saldırıyor, ancak biz hala İsrail'in mallarını kullanmaya devam ediyoruz. Bu bir çelişki değil mi?" dedi.

Vaazdan sonra Müftü Celal Büyük, öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldırarak dua etti.

Bu trajik olay, uluslararası arenada İsrail'in Gazze'ye yönelik eylemlerine dair daha fazla tartışmayı gündeme getirebilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.