Ağrı Basın

Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Bölek'ten Açıklama!

Ağrı

Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Bölek'ten "Uzmanlık ve Başöğretmenlik Sınavı İptal Edilsin" talebi.

Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Bölek'ten "Uzmanlık ve Başöğretmenlik Sınavı İptal Edilsin" talebi

Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem Bölek, Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında çıkarılan "Uzmanlık ve Başöğretmenlik Sınavı" iptal edilmesini istedi.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem Bölek, ‘’14 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu beklentileri karşılayamamıştır. İlgili Kanuna dayanarak çıkartılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği ise uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarının kazanımında sınav şartı getirerek yeni tartışmalar yaratmıştır.

Öğretmenlerin özlük haklarında ekonomik kazanımın sınav şartına bağlanması, öğretmenliğin kanunlarımızda bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmasıyla çelişen bir durumdur. Öğretmenlik mesleğinin itibarının korunmasını kendine görev bilen Eğitim Gücü Sen, ÖMK'nin ihtiyaca yanıt verecek bir meslek kanunu olmayacağını taslak aşamasından itibaren her platformda vurgulamış, ÖMK ve kariyer basamakları sistemiyle ilgili yasal işlemleri de ilk günden başlatmıştır.

Sendikamız aldığı sorumluluğun bilinciyle 1 Eylül'de saat 14.00'te Ankara Ulus Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirecektir. Öğretmenlerin özlük haklarını, görev ve sorumluluklarını, çalışma koşullarını, atama, yer değiştirme ve emeklilik usullerini belirlemeyen, meslek etiği ve şiddet konusunda öğretmeni korumayan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve sınav esaslı kariyer basamakları sisteminin iptali talebiyle meydanlarda olacağız. Güçlü bir ses vermek ve her türlü politik duruştan soyutlanmış biçimde bir olmak için sizleri de aramıza bekliyoruz.’’dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.