Ağrı Basın

DEM Parti Milletvekili Bozdağ: Sağlık Sistemi Çökmüş Durumda

Ağrı

DEM Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, "Bugün 5 dakikaya sıkıştırılmış muayene, sürekli uzayan randevu kuyrukları, hasta sevk sisteminin kaldırılması ve hekimler üzerindeki performans baskısıyla sağlık sistemi, sağlık çalışanlarının tüm çabalarına rağmen işleyemez durumdadır." açıklamasında bulundu.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bugün 5 dakikaya sıkıştırılmış muayene, sürekli uzayan randevu kuyrukları, hasta sevk sisteminin kaldırılması ve hekimler üzerindeki performans baskısıyla sağlık sistemi, sağlık çalışanlarının tüm çabalarına rağmen işleyemez durumdadır." dedi. Bozdağ, ayrıca bütçede toplumun esas alınmadığını ve sağlık politikalarının hastaların lehine olmadığını ileri sürdü.

DEM Parti milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçeleri üzerinde söz alarak eleştirilerde bulundu.

Bozdağ, sağlık sistemine yönelik eleştirilerini dile getirirken, özellikle sağlık hizmetlerinin piyasaya terkedildiğini ve bu durumun vatandaşların erişimini olumsuz etkilediğini savundu. Ayrıca, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı baskı ve saldırılara da dikkat çekti.

Diğer DEM Parti milletvekilleri de ilaç ve eczacılık alanındaki sorunlar, sağlık politikalarının genel etkileri ve demokrasiyle ilgili endişeleri dile getirdiler.

Bozdağ, konuşmasında ayrıca Türkiye'nin demokrasi endeksine göre hibrit bir rejim olarak kabul edildiğini vurguladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.