Ağrı Basın

ATSO Başkanı Saim Alpaslan Sıkıntılar Giderilsin

Ağrı

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan Akaryakıt bayileri ve istasyon sahiplerinin sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan Akaryakıt bayileri ve istasyon sahiplerinin sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada ‘’Akaryakıt bayileri ve istasyon sahiplerinin faaliyetlerinin devam edebilmesi ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi için kar oranları yükseltilmeli ve enflasyona karşı da korunmalıdır. Ayrıca uzun zamandır akaryakıt bayilerinin talebi olan KDV ÖTV’ye dahil edilmeli veya KDV oranı indirilmelidir. Dağıtım şirketleri yapılan indirimlerde bayilerden kesinti yapması da bayiler için sıkıntı yaratmaktadır.

İndirimi yapan Dağıtım şirketlerinin indirimleri kendi kar oranlarından karşılaması akarryakıt bayilerini rahatlatacak bir uygulama olacaktır.Nakliye ücretlerinin kar payının içinde yer alması, çok düşük bir karla çalışan akaryakıt bayilerini mağdur etmektedir

. Nakliye ücretleri kar payından ayrı olarak verilmeli ve bu ücret eskiden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı gibi kilometre bazında hesaplanmalıdır. Ayrıca kredi kartı ile yapılan alışverişlerde bankaların aldığı komisyonlar önemli bir maliyet kalemidir. Kredi kartlarındaki komisyon akaryakıt bayilerine yüklenmemeli, kartlı satışla nakit satış birbirinden ayrılıp, iki ayrı fiyat uygulanmalıdır. Kredi kartı komisyonlarının yüzde 50’sini akaryakıt bayileri, yüzde 50’sini dağıtım şirketleri karşılamalıdır.’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.