Ağrı Basın

ATSO Başkan Adayı Mehmet Erat; Seçim Yenilenmeli

Ağrı

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Adayı Mehmet Erat, 12 Mükerrer Oy Tespit Ettik, Seçim Yenilenmeli dedi.

16 Ekim Pazar günü yapılan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olan Mehmet Erat, üçüncü gruba itiraz ettiklerini ve bu grupta şuana kadar on iki mükerrer oy tespit ettiklerini kamuoyu ile paylaştı.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin tamamlanması sonrası itiraz sürecinde yeşil pusula adayı Mehmet Erat, Ağrı il seçim kuruluna itirazda bulundu. İlk itirazında beş geçersiz oyun tespit edilmesi sonucu verilen hâkim kararında beş oyun geçersiz olduğunun tespit edildiğini ancak üçüncü grupta 9 oy farkı dolayısı ile bu sayının seçim sonucunu etkilemeyeceğine hükmedildi. Bu karar üzerine 3.grup ile ilgili yapılan araştırmalar sonrasında mükerrer oy sayısının 12’ye ulaştığı ve bu sayının seçimin yenilenmesi için yeterli bir sayı olduğu ifade edildi.

Haklarının gasp edildiğini söyleyen ATSO Başkan Adayı Mehmet Erat, “Üçüncü grup için elimizde hâkim kararı ile beş geçersiz oy olduğuna dair net bir karar var. Biz süremiz içerisinde ikinci bir itiraz daha yaparak toplamda geçersiz kullanılan oy sayının 12’ye yükseldiğini belirten itirazımızı yaptık.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.