Ağrı Basın

ATSO Başkan Adayı Mehmet Erat Kimdir?

Ağrı

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı ve 16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek olan ATSO seçimlerinde yeniden aday olan Mehmet Erat kimdir?

Mehmet Erat Kimdir?

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı ve 2019 yılı seçimlerinde Saadet Partisi Ağrı Belediye Başkanı Adayı olan Mehmet Erat kimdir?

Mehmet Erat, 1966 yılı'nda Ağrı Merkez'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ağrı’da tamamladı.

Farsça ve İngilizce bilmektedir. 1990 yılından itibaren aktif olarak İthalat ve İhracat sektöründe ticaret hayatına Ağrı’da devam etmekte olan Mehmet Erat, 1990 yılında Bölge İhracatçılar Birliği en genç üyesi olarak birliğin çeşitli kademelerinde çalıştı. 

2009 yılında geleneksel ve klasik sivil toplum örgütü lokomotifi misyonunu üstlenmiş 26 yıllık Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yönetim ve birikimleri yıkarak Ticaret ve Sanayi odasını modern ve ilerici bir görünüme kavuşturmak üzere Yönetim Kurulu Başkanlık görevini devralarak icra etti. Bölgede sivil inisiyatifin ve STK’ ların faaliyet alanlarının genişlemesi ve söz sahibi olmaları yönünde yoğun mesai ve çalışmaları plaketlerle tescillendi. 

Başkanlık görevi sırasında TOBB genel merkezinde ısrarla çeşitli kademelerde ve son olarak Temennileri ve Dilekleri İnceleme komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. Mehmet Erat, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu. 

Mehmet Erat 16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek olan ATSO seçimlerinde aday oldu.

İşletme dalında lisans mezunu olan Erat, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.