Ağrı Basın

Aras EDAŞ'ta Mobing uyguladığını iddia eden personel intihara kalkıştı

Ağrı

Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünde N. K. isimli arıza servisi personeli başka bir firmaya geçmek istemiş, haklarını iade edilmeden çıkması istenince sinir krizi geçirerek işletme binasından aşağı atlamak isteyerek intihara kalkıştı.

Aras EDAŞ İl Koordinatörü mobing uyguluyor iddiası personeli intihara sürükledi

Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünde N. K. isimli arıza servisi personeli zorlu şartlarda çalışmasını ve ekonomik olarak bir nebze hafiflemek için başka bir firmaya geçmek istemiş, haklarını iade edilmeden çıkması istenince sinir krizi geçirerek işletme binasından aşağı atlamak istemiş, ekipler kendisine müdahale etmiş.

Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünde N. K. isimli arıza servisi personeli zorlu şartlarda çalışmasını ve ekonomik durumunu bir nebze hafiflemek için Taşlıçay’da yeni açılacak rüzgar enerji santraline iş başvurusunda bulundu. Firma ile ön görüşmesi olumlu geçen N.K. bağlı bulunduğu Aras elektrikten haklarını da alarak ayrılmak istedi.

İstifa talebi İl Koordinatörü Halil İbrahim Gök, diğer ayrılan tüm personele olduğu gibi N.K.'ye de olumsuz cevap verdiği bunun üzerine personel haklarını aramak için avukat aracılığı ile şirkete ihtar çektiği iddia edildi.

Rüzgar Enerji Santralinden iş noktasında olumsuz cevap alan N.K. kendi birim amiri A. A.'ya işe geri dönmek istediğini iletti. A. A. ise talebi iletmek üzere İl Koordinatörü ile konuştuğu ve görüşmenin olumsuz geçtiği, görüşmenin iletilmesi üzerine N.K.'nin ise sinir krizi geçirerek il koordinatörlük binası çatısında intihara kalkıştı.

Şube müdürleri ve personellerin iknaları sonuçsuz kalınca bir toplantı dolayısıyla kentte bulunan Aras EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı O. H. personeli ikna etmek için çatıya çıktı. Yoğun çabalar ve verilen sözler sonrası polis eşliğinde aşağı inen N.K. ambulans ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Olayın yaşandığı sıralarda iddiaya göre, İl Koordinatörü Halil ibrahim Gök'ün "bırakın ne yapıyorsa yapsın" dediği, bu sözlerin personel tarafından hayretle karşılandığı öğrenildi.

İsmini vermek istemeyen bir Aras EDAŞ çalışanı da; "Bu olay daha kötü bir çok olayın başlangıcı olacak. Şirket şu anda zor şartlarda personeli asgari ücretle çalıştırmakta. Personel bunalıma girmiş durumdadır. Ağrı'da Müdür ve iş birlikçileri istedikleri gibi işlerini yürütürken personele sürekli işten çıkarılma mobingi yapmaktadırlar." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.