Ağrı Basın

AK Parti Ağrı’da Eriyor!

Ağrı

Ağrı'da umutlarını yeni adaylara bağlayan AK Parti’de seçmenin istediği profilde adaylar çıkmayınca 1 adayın çıkması beklenen milletvekilliği seçiminde işler zora girdi. 

AK Parti Ağrı’da erimeye devam ediyor

Ağrı uzun süredir devam eden kavgalar ve iş hesaplaşmalar nedeni ile her gün oy kaybeden Ağrı AK Parti’de göreve yeni gelen teşkilat ve milletvekili adayları bu çöküşe engel olabilmiş değil.

Seçime sayılı günler kala gittikleri yerlerde umduklarını bulamayan milletvekili adaylarının morallerinin bozuk olduğu belirtiliyor. Ağrı’da yaşamamış ve kimseyi tanımadığı belirtilen AK parti 1. sıra adayı Ruken Kilerci’ye büyük bir tepki oluşurken, Kilerci gittiği ilçelerde kendini tanıtmaya çalışıyor. Önceden HDP’nin rakibi olan AK Parti’nin bu seçimde 1 milletvekilliği için CHP Adayı İbrahim Varol ile yarışması bekleniyor. Geldikleri günden beri birbirlerinden ayrılmayan AK Parti Milletvekili Adaylarının sürekli aynı caddeler üzerinde esnaf ziyareti yaparak fotoğraf çektirmeleri, AK Partili encümen ve kanat önderlerinden oy istemeleri ise gerçek AK parti seçmeninden tepki topluyor. 

Yıllardır AK Parti’ye oy verdiğini belirten E.U. adlı seçmen “Hiç bilmediğimiz, tanımadığımız bir adayı karşımıza getirerek aday yaptılar. Ne aday bizi tanıyor ne biz adayı. Bu durumda nasıl oy vereceğimizi ya da seçmenden nasıl oy isteyeceğimizi bile bilmiyoruz. Gittiğimiz her yerde tepki görüyoruz. Oy verecek kişiler de Sayın Cumhurbaşkanımızın hatırına verecekler. Keşke liste bu şekilde olmasaydı” ifadelerini kullandı. 

Diğer bir seçmen R.D. ise AK Parti’nin ciddi bir kan kaybının olduğunu bu şekilde milletvekili çıkarmasının zora girdiğini belirtti. Yenilenen teşkilatlar ve adayların halkta yeterince karşılık bulamadığını ifade eden D. Şu ifadelere yer verdi “Hükümetimizin ilimizde temsili yetinin olması gerçekten çok önemli. AK Parti bu ilde her zaman çok güçlü oldu. Ancak şuanda baktığımızda Belediye Başkanı istifa etti. İl Başkanı istifa etti. Millet vekili aday gösterilmedi. Sanki Ağrı gözden çıkarılmış durumda. Halkın tanımadığı ve Ağrı ile bir alakası olmayan bir hanımefendi aday gösterildi. Ancak görüyoruz ki bir karşılık göremedi. Umarım Ağrı için hayırlısı olur” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.