Ağrı Basın

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı büyük oranda belli oldu

Ağrı

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimi için AK Parti Genel Merkezi adaylarını açıklamaya devam ederken, edinilen kulis bilgilerine göre AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı büyük oranda belli oldu.

AK PARTİ AĞRI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BÜYÜK ORANDA BELLİ OLDU. 

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimi için AK Parti Genel Merkezi adaylarını açıklamaya devam ediyor. 

AK Parti kulislerinden edindiğimiz bilgiler ışığında Ağrı Adayının büyük oranda belli olduğu ve bu isminde Av. Abbas AYDIN olduğu gelen bilgiler arasında.

Belediye Başkan Adaylarının isimleri açıklanmadan evvel son kez değerlendirilecek iller arasında Ağrı’nında bulunduğu, bu değerlendirme ile Ağrı adayının kesinleşeceği ve belirlenen adayın 15 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ilan edileceği belirtilmektedir.

Adaylığı büyük oranda netleşen Av. Abbas AYDIN AK Parti Kurucu İl Yönetiminde görev almış uzun dönem İl Başkanlığını yürütmüş hali hazırda AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesidir.

AYDIN daha önce 2018 ve 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti tarafından 2. sıra Ağrı Milletvekili Adayı olarak gösterilmiş fakat meclise girememiştir.

Av. Abbas Aydın kimdir ?

1975 Hamur doğumlu olup ilk , orta ve lise öğrenimini ağrı merkezde tamamladı.

1997 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ağrı merkezde Ağrı barosuna kayıtlı.Serbest avukatlık mesleğini icra etmekde.Siyasete 2001 yılında Ak Parti kurucu il teşkilatında kurucu il başkan yardımcısı olarak başladı.

2001-2002-2003 yıllarında kurucu il yönetim kurulu üyeesi ve il başkan yardımcısı ekonomi işler başkanlığına baktı , 2004 - 2005 yılında il teşkilatında görev yaptı.

2005 yılında il başkanlığına aday oldu 2005 - 2007 yılları arasında il başkan yardımcısı olarak siyasi ve hukuki işler başkanlığına baktı.

Mayıs - Haziran 2007 yılında 2 ay vekaleten il başkanlığına baktı.

2007 - 2008 - 2009 yıllarında il başkan yardımcısı olarak siyasi ve hukuki işler başkanlığına baktı.

Haziran 2009' dan bu yana 3. Olağan il kongresiyle Ağrı Ak Parti İl Başkanlığı görevini yapmakta ve Nisan 2012 ' de Ağrı 4. Olağan İl kongresiyle tekrardan il başkanlığı görevini yürüttü.

2023 Genel Seçimlerinde AK Parti Ağrı 2. Sıra Milletvekili adayı olan Abbas Aydın seçilemeyince AK Parti Merkez Disiplin Kurulunda yer almıştı.

Abbas Aydın 31 Mart Mahalli Seçimlerinde Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu.

Yorumlar (2)

Turkuaz Sevdalısı 4 Ay Önce

Abbas Aydın geçtiğimiz seçimlerde kime çalıştıysa o partiden aday olsun. Haber doğru ise yine geçmişte seçim kazandırdığı partiye yeni bir seçim daha hediye edecek demektir.

İhaleci Servet 4 Ay Önce

Helal olsun Dem Parti Abbas Beyimize teşekkür etmesi lazım.. Abbas Başkan, Büyük Başkan

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.