Ağrı Basın

AİÇÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı Açıldı

Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’nın katkılarıyla Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı açıldı.

AİÇÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı Açıldı

2 uygulama mutfağından oluşan, Türk ve Dünya Mutfağına ait ürünlerin hazırlanabileceği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında 32 öğrenci aynı anda uygulama yapabilecek.

Merkezi Yemekhane içerisinde kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının açılışına AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, IC Holding Turizm Hizmetleri Grup Başkanı Orhan Hallik, IC Holding Turizm Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Ferda Keleş, IC Hotels Santai İşletme Müdürü Önder Beyhan, IC Vakfı Direktörü Dr. Meral Dinçer, akademisyen ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının yapımına destek veren IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’e, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen’e ve emeği bulunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, gastronomi mesleğinin çok önemli olduğunu ve eskimeyecek bir özelliğe sahip bir meslek olduğunu belirterek, “Üniversitemizde Gastronomi mesleğine ilişkin teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerimize uygulamalı olarak mesleki bilgiler de verilmektedir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı öğrencilerimizin mesleki bilgi ve tecrübe kazanabilmeleri açısından oldukça önemlidir” dedi.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ilk mezunlarını vereceğini anımsatan Prof. Dr. Karabulut, “Sizler, Üniversitemizin Gastronomi bölümünün ilk mezunları olacağınız için oldukça şanlısınız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı sizlere, mesleki olarak daha iyi bir donanıma sahip olmanız için büyük bir fırsat sağlıyor. Sizler de derslerinize daha çok çalışarak, ayağınıza kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz” diye konuştu.

IC Holding Turizm Hizmetleri Grup Başkanı Orhan Hallik, Türkiye’nin Gastronomi’nin dünyadaki merkezi konumuna geldiğine dikkat çekerek, “Türkiye’de başta Gaziantep olmak üzere birçok şehir Gastronomi Şehri unvanını aldı. Nuh’un Gemisi’nin Ağrı’da olduğuna inanıyorum ve insanlık tarihi açısından ilk yemeğin burada yenildiğini düşünüyorum. Zengin bir kültüre sahip olan Ağrı’nın da Gastronomi Şehri unvanı alabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyorum” dedi.

IC Holding olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilere destek olacaklarını söyleyen Hallik, “Üniversiteniz sizlere iyi bir eğitim almanız için daha iyi imkanlar sağlamaya çalışıyor. Üniversitenizden aldığınız eğitim ile sizlerin gelecekte Gastronomi alanında büyük işler başaracağınıza yürekten inanıyorum. Rektörümüze ve üniversite yönetimine sizlere sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.