Ağrı Basın

AİÇÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü için program düzenlendi.

AİÇÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Belediye Başkan Vekili Cengiz Kılıç, il protokolü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, eğitimci olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek, öğretmen adaylarına mesleklerini severek yapmalarını ve eğitimci olmaktan her zaman gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “Oku” olduğunu anımsatan Prof. Dr. KARABULUT, “Rabbimizin bizlere oku emri, okumanın, öğrenmenin ve öğretmenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bugün modern eğitimde “Hayat boyu öğrenme” kavramının yüzyıllar öncesinden bizim medeniyetimizde “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” hadis-i şerifinde karşılık bulduğunu hiçbir zaman unutmayacağız ve her zaman bu şiar etrafında yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Gelişmiş toplumların ve ülkelerin eğitime verdiği öneme değinen Prof. Dr. KARABULUT, “Ülke olarak birinci önceliğimiz her zaman eğitim olmalıdır. Öğretmen, çevresine ve öğrencilerine her zaman örnek bir kişi olmalıdır. İlkokul ile başlayan eğitim hayatımızda bizlerde iz bırakan öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmayız. Hayatımızdaki dönüm noktalarında öğretmenlerimizin dokunuşları olmuştur. Öğretmen fedakâr kişi demektir. Sizler, yarının öğretmenleri olarak Türkiye’nin dört bir tarafında büyük bir şevkle özverili bir şekilde görev yapacaksınız. İşte bu şevk, büyük bir dava şuurudur. Öğretmen adaylarımızın bu bilinçte kendisini yetiştirmesi lazımdır” diye konuştu.

Prof. Dr. KARABULUT, “Başta Başöğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmen ve öğretmen adayı siz gençlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ahirete göçen öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programda Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat GÖKALP “Öğretmen Nitelikleri ve Öğretmenliğin Türkiye’deki Süreci, Doç. Dr. Murat ÇALIŞOĞLU “Toplum Mühendisleri Öğretmenler” ve Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Edanur KILINÇ “Bir Öğretmen Adayının Gözünden Öğretmenlik Mesleği” hakkında konuştu.

Müzik dinletisi ve 2. Eğitim Fakültesi Mezunları ve Öğretim Elemanları Resim Sergisi’nin ardından program sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.