Ağrı Basın

Ağrı'da Yasaklı Mera ve Yayla Kalmadı

Ağrı

Ağrı'da son üç yılda çeşitli sebeplerle yasaklı olan 102 adet mera ve yayla Vali Dr. Osman VAROL’un talimatlarıyla tarım ve hayvancılığa kazandırıldı.

İlimizde Yasaklı Mera ve Yayla Kalmadı

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Bilindiği üzere mera, yaylak ve kışlakların kullanımına ilişkin esaslar Valilik Genel Emri ile her yıl yayımlanarak yürürlüğe girmektedir. 

İlimiz için göçer hayvancılık faaliyetlerinde büyük öneme sahip olan ve yaz dönemlerinde çiftçilerimizin hayvanlarının kaba yem ihtiyaçlarının karşılamasında mera ve yaylalarımız ilimiz ekonomisine büyük katkı sunmaktadır. 

Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL’un göreve başlaması ve tarım ve hayvancılığa vermiş olduğu büyük destekler sayesinde çeşitli sebeplerle yasaklı 2020 yılında 102 adet olan yaylalarımız 2021 yılında 14 adete düşmüş ve 2022 yılında son 7 adet yaylamız da çözüme kavuşmuştur. 

2023 yılında yasaklı hiçbir yayla ve meramız kalmamıştır. İlimiz genelinde hiçbir yaylamız artık yasaklanmayacak olup göçer hayvancılık faaliyetlerinde ve otlatma sezonu boyunca üreticilerimizin kullanımına açık olacaktır.

İl Müdürü Kenan Engin'de , Valimiz Dr. Osman VAROL’a İlimiz tarım ve hayvancılığına vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür eder ve üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.