Ağrı Basın

Ağrı’da Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayı yapıldı

Ağrı

Ağrı Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayı Ağrı," Ağrı'nın eğitim stratejilerini belirlemek amacıyla çeşitli paydaşları bir araya getirdi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç'un himayesinde gerçekleştirilen çalıştaya, Belediye Başkan Vekili Cengiz Kılıç, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, kaymakamlar, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Koç'un açılış konuşmasında, ilin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve verimli bir eğitim sistemi oluşturulması için yapılan çalışmaların kalkınma ve ilerleme açısından önemli olduğunu belirtti. Eğitime yapılan yatırımın en kârlı ve hayırlı yatırım olduğunu vurgulayan Vali Koç, ilin evlatlarının eğitimi için hayata geçirilecek projelerin, güçlü bir gelecek için atılmış adımlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, eğitimin sadece öğrencileri, öğretmenleri ve velileri değil, tüm toplumu ilgilendiren bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, şehrin eğitim vizyonunu güçlendirmenin önemine dikkat çekti.

Çalıştay kapsamında, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de eğitimde inovasyon, yenilikçi uygulamalar, öğrenme ortamlarının geliştirilmesi ve teknoloji kullanımı gibi konularda konuşmalar gerçekleştirdi. Kökrek, il genelinde yürütülen projeler hakkında bilgi verirken, eğitimdeki başarı hikayelerini paylaştı.

Çalıştayda toplamda 133 katılımcı, 12 farklı çalıştay grubunda bir araya geldi. Gruplar, temel eğitim, ortaöğretim, mesleki eğitim, din öğretimi, özel eğitim, özel öğretim, taşımalı ve pansiyonlu eğitim, yöneticilerin mesleki gelişimi, iş sağlığı ve okul güvenliği, proje yönetimi ve teknoloji kullanımı, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve farklı bakış açılarından Ağrı'da eğitim gibi 12 başlık altında çalışmalar yaptılar. Gruplar, mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri tartıştılar. Vali Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, grupları ziyaret ederek eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Çalıştay, 3 Ocak Çarşamba günü Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek panelle sona erecek. Panelde, İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Teyfur, Prof. Dr. Murat Gökalp ve Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Kurt, çalıştayın sonuçlarını değerlendirecekler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.