Ağrı Basın

Ağrı'da Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz Gecesinde yine Tek Yürek

Ağrı

Ağrı'daki Sivil Toplum Kuruluşları 7 önce 15 Temmuz gecesinde yapılan hain darbe girişimine karşı başlayan milli birlik mücadelesine bu günde tek yürek olarak karşı durdular.

STK'lar 15 TEMMUZ İÇİN TEK SES OLDU

O gecenin kahramanlarından olan , İnsani diplomasinin kurumsal aktörleri sivil toplum kuruluşları, yüzbinlerce gönüllüsünü meydanlara davet ederek, işgal girişimini püskürttü.

Aradan geçen 7 yılın ardından verilen mesaj ise çok net: “Canımız pahasına mücadele ettik, edeceğiz! Bizler, sonsuza kadar milletimizin yanında ve emrindeyiz” ve yine aradan geçen 7 yıla rağmen aynı ruh ve heyecan ile,15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik gününde sivil toplum kuruluşları yine meydanları doldurdu.

Ağrı'da valilik bahçesinde yapılan programda darbenin gerçekleştiği ilk günden beri sahada olan , günlerce valilik bahçesinde nöbet tutan sivil toplum kuruluşları yine yerini aldı ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer TAHTALI'da vatandaşlara kurduğu stantda lokma ikramında bulundu.

Valilik bahçesinde erken saatlerde stantlar kurarak hazırlık yapan STK'lar, birlik beraberliğin en güzel resmini ortaya koydular. İHH, Beşir Derneği, Yeşilay, sadakataşı,Hayrat vakfı,Kadem,Tügva,Memur-sen,Hak-iş, Ağrı Rahmet-Der, Firdevs Derneği, Ensar vakfı,İlim yayma cemiyeti,Birlik vakfı , Kızılay ve Önder derneğinin Stant kurduğu program sonunda dernek başkanları yapmış oldukları açıklamada " Bizler Sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin ve milletimizin her daim yanında olmaya ,ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz koşmaya devam edeceğiz. Kalbimizde ki iman ile bundan 7 il önce meydanları nasıl doldurduk ise bugünde aynı ruh ile meydanlardayız. Rabbim ülkemize bir daha böyle olaylar yaşatmasın, Rabbim kardeşliğimizi daim etsin. dediler.

Programa Ağrı Vali Vekili Bülent ŞİMŞEK , Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör , Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer TAHTALI , çok sayıda kurum amiri ve vatandaş katıldı. 

Ağrı'da düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik günü etkinlikleri, Ağrı Ulu Camiinde okutulan Mevlit Programının ile başladı. Akşam saat 19:30 Ağrı Valiliği bahçesinde devam eden etkiinlik 15 Temmuz Milli Birlik Günü resim sergisi , İstiklal Marşı , Kur'an-ı Kerim tilaveti , Dua , Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması , Protokol konuşmaları , İlahi Dinletisi, Ödül Töreni ve Demokrasi nöbeti le son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.