Ağrı Basın

Ağrı’da MEB AKUB üyelerine afet farkındalık eğitimi

Ağrı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekip üyelerine, UNİCEF işbirliğiyle düzenlenen afet farkındalık eğitimi başarıyla tamamlandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekip üyelerine, UNİCEF işbirliği ile afet farkındalık eğitici eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, MEB AKUB ekip lideri Yunus Kaya, afet öncesinden sonrasına kadar olan süreçte edindiği bilgi ve deneyimleri paylaştı. Eğitime, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç da katılarak ekip üyelerine destek verdi.

Eğitimin sonunda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, afet durumlarında yapılması gerekenler konusundaki bilincin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasında artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kökrek, "Acil afet durumlarında etkin bir şekilde müdahale etme yeteneğimizi en üst seviyeye çıkarmak adına çaba göstermeliyiz. MEB-AKUB üyelerine bu önemli eğitim için gösterdikleri özveriden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Umarım bu bilgi, ülkemizi her türlü afetten koruma noktasında güçlü bir adım olur." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.