Ağrı Basın

Ağrı’da Kar Yağışı sevinçle karşılandı

Ağrı

Mevsim normallerinin dışında son yılların en kurak kışını geçiren Ağrı’da, uzun zamandır beklenen kar yağışı bugün itibarıyla etkili olmaya başladı.

Ağrı'da umutla beklenen kar, sabah saatleri itibarıyla yağmaya başladı.

Ağrı Basın / Özel Haber : Ağrı'da uzun süredir yağmayan ve halk tarafından yaz aylarının kurak geçeceği endişesi oluşturan kar yağışı, sabah saatleri itibarıyla başladı.

Kar ve Buz şehri olarak anılan Ağrı'da kış boyunca sadece bir defa hafif kar yağması yöre halkını yaz aylarında kuraklık yaşanacağı konusunda endişeye düşürmüştü.

Karın uzun zaman yağmaması nedeniyle endişelenen Ağrılı vatandaşlar Kar yağışına çok sevinirken "Kar tam zamanında yağdı. İnsanlar yağış için dua ediyordu, bu bize Allah'ın bir lütfudur" şeklinde konuştular.

Ağrılılar karın yağması çok sevindi

Ağrı’ya geç gelen kar yağışına sevinen Cumhuriyet Caddesi esnaflarından Uğraş ÖZER, “Sabah karın yağmaya başladığını görünce çok sevindik, çok güzel bir görüntü. Bu yıl kar yağışının olmaması bizi endişelendirdi ama çok şükür beklediğimiz yağışa kavuştuk” dedi.

Bigisayar ve Güvenlik sistemleri üzerine faaliyet yürüten Esnafımız Canip ASLAN’da, “Küresel ısınmadan dolayı bu yıl Ağrı'ya hiç kar yağmadı, bu gün başlayan Karın yağışı başta çiftçilerimiz olmak üzere herkes için iyi oldu. İnşallah kar yağışı devam eder." şeklinde konuştu.

Kar yağışına sevinen Yakup TAŞDAN adlı vatandaş ise "Bugün yağan kar bizi umutlandırdı. Barajlardaki doluluk oranı bir nebze de olsa artacak. Karın yağması güzel, sevindirici bir durum" dedi.

Hava sıcaklığının geceleri eksi 12 dereceye kadar düştüğü Ağrı’da kar yağışı 28 Ocak 2023 Cumartesi sabahı etkili olmaya başladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.