Ağrı Basın

Ağrı’da Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması il finali yapıldı

Ağrı

Ağrı'da düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın il finali büyük bir coşku içinde gerçekleşti.

Ağrı’da Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın il finali yapıldı

Etkinlik, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinatörlüğünde Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlendi.

Yarışma, il genelindeki çeşitli imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarından gelen öğrencilerin katılımıyla renklendi. İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Semra Birdal Ergün, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Çetin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen final, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının önemine vurgu yaparak, öğrencilere başarılar diledi. Program boyunca, İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden akademisyenlerden oluşan jüri, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okuyuşlarını dikkatle değerlendirdi.

Dereceye giren öğrenciler arasında Erkek Ortaokullar Kategorisi'nde birinci olan Tutak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Taha Erkan, Merkez Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Barış Uzun'un ardından ikinci, ve Merkez Şehit Uzman Çavuş Tuncer Doğan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Dursun üçüncü oldu.

Erkek Liseler Kategorisi'nde ise birincilik Taşlıçay Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Semih Kaya'ya, ikincilik Patnos 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Emin Özer'e ve üçüncülük Merkez Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berat Oğur'a verildi.

Ödül töreninde, protokol üyeleri başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti, böylece katılımcılar unutulmaz bir etkinliği daha geride bıraktılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.