Ağrı Basın

Ağrı’da Devamsız Öğrencilere Yönelik Okulum Beni Bekler Projesi

Ağrı

Ağrı Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğiyle yürütülen "Okulum Beni Bekler Projesi" kapsamında, okula devam etmeyen özellikle kız çocukları ve devamsızlık sorunu yaşayan öğrenciler için bir proje toplantısı düzenlendi.

Ağrı’da devamsız öğrenciler için proje toplantısı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe, Vali Mustafa Koç'un eşi ve proje il komisyonu başkanı olan öğretmen Neslihan Gül Koç, ilçe kaymakam eşleri, İl Emniyet Müdürünün eşi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç ve şube müdürü Selahattin Bilgiç katıldı.

Toplantıda, Ağrı genelinde devamsızlık verileri ve sebepleri detaylı bir şekilde ele alındı. İl ve ilçe bazında istatistiki veriler incelenerek, devamsızlıkla mücadele için çözüm stratejileri belirlendi. Daha önce alınan kararların ve uygulamaların değerlendirildiği toplantıda, projenin gelecekteki adımları üzerine yoğun bir tartışma yürütüldü.

Proje il komisyonu başkanı Neslihan Gül Koç, toplantının amacını devamsızlıkla mücadelede etkili adımlar atmaktan ibaret olarak tanımladı. Koç, "Okulum Beni Bekler Projesi"nin, Ağrı Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, "Bu projenin amacı, okula devam etmeyen özellikle kız çocukları ve devamsızlık sorunu yaşayan öğrencilerimizi tekrar okula kazandırmak. İl genelinde devamsızlık sorunuyla mücadele için ilçe kaymakam eşleri, emniyet müdürü eşi, milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürü ile birlikte çalışıyoruz. Devamsızlık yapan öğrencilerimizin sayısını belirleyip, sebeplerini analiz ediyoruz. Bu öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek, onlara eğitimin önemini anlatıyoruz ve ailelerine gerekli desteği sağlıyoruz. Bu sayede birçok öğrencimizi okula döndürmeyi başardık. Bu proje, hem öğrencilerimizin hem de Ağrı'nın geleceği için büyük öneme sahip. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Okulum Beni Bekler Projesi"nin, Ağrı genelinde devamsızlık sorunu yaşayan öğrenci sayısını azaltmayı ve eğitim kalitesini artırmayı hedeflediği belirtildi. Proje kapsamında devamsız öğrencilerin takibi ve rehberliği devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.