Ağrı Basın

Ağrı'da Aileler Camide Buluştu

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğünce “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi kapsamında Dede Murat Camii’nde İl Müftü Vekili Murat Sarı, “Güzel Ahlak” konulu sohbetiyle cemaatle buluştu.

AĞRI’DA AİLELER CAMİDE BULUŞTU

Ağrı İl Müftülüğünce “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi hayata geçirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Asr-ı Saadet örneğinin bugüne taşınması, aile fertlerinin yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesi, çocuk ve gençlerin cami ve namaz sevgisi kazanmalarını sağlamak; aile içinde sevgi, saygı ve huzuru artırmak amacıyla ülke genelinde “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi başlatmıştı.

Bu kapsamda Dede Murat Camii’nde Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan program İl Müftü Vekili Murat Sarı’nın, “Güzel Ahlak” konulu sohbetiyle devam etti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hadisi şerifini paylaşarak sohbet eden Müftü Vekili Sarı, “Sahabi bir gün Peygamberimize iyiliğin ve kötülüğün ne anlama geldiğini sorar. Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle cevap verir: “İyilik güzel ahlaktır. Kötülük ise vicdanını rahatsız eden ve insanların bilmesini istemediğin şeydir.” Hadisten de anlaşıldığı gibi asıl olan güzel ahlaklı olmaktır. Bu şekilde Allahın rızasını kazanabiliriz. Allah rızası bazen anne baba rızasındadır, bazen komşumuzla veya arkadaşımızla olan ilişkimizde, bazen yaptığımız ticarettedir. İyilik hayatın her alanında birçok farklı şekildedir ama karşılığı hep Allah’ın rızasıdır. Kur’an ahlakıyla ahlaklanan Peygamberin ümmeti olarak bizlerin en büyük vazifesi onun ahlakıyla ahlaklanmak ve onun izinden gitmektir. Rabbim bizleri O’nun yolundan gidenlerden eylesin.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.