Ağrı Basın

Ağrı’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü kutlandı

Ağrı

Ağrı’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Abide Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Ağrı Valisi Mustafa KOÇ ve Ağrı Belediye Başkan V. Yılmaz KARAOĞLAN’ın anıta çelenk bırakması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile tören devam etti.

Çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen Tebrikat töreninde Ağrı Valisi Mustafa KOÇ ve Belediye Başkan V. Yılmaz KARAOĞLAN, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Adliye önündeki tören alınana geçildi. Törene Ağrı Valisi Mustafa KOÇ’un yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Erhan CESUR, Belediye Başkan V. Yılmaz KARAOĞLAN, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

Burada Vali Mustafa KOÇ ve Belediye Başkan V. Yılmaz KARAOĞLAN, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından Ağrı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibince gösteri düzenlendi. Tören; askeri birlikler, öğrenciler ve araçların geçit töreniyle sona erdi.

Adliye önünde gerçekleştirilen törenin ardından Vali Mustafa KOÇ ve protokol üyeleri, Merkez Şehitliği ziyaret ederek ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.