Ağrı’da 2026’nın İlk ASKOM Toplantısı Yapıldı
Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, il genelinde sunulan acil sağlık hizmetlerinin ele alındığı 2026 yılının ilk ASKOM toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı, İl Sağlık Müdürü Esra Beşer başkanlığında yapıldı.
2025 verileri masaya yatırıldıToplantıya; Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, kamu hastanelerinin başhekimleri ve idarecileri ile İl Ambulans Servisi Başhekimi ve ilgili personel katıldı.
Program, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile hastane acil servislerinin 2025 yılına ait genel değerlendirmesiyle başladı. Hizmet sunum süreçleri, vaka yoğunlukları ve müdahale süreleri kapsamlı şekilde ele alındı.
Hizmet kalitesi ve koordinasyon vurgusuToplantıda kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve işleyişin daha etkin hale getirilmesine yönelik kararlar alındı.
Yetkililer, acil sağlık hizmetlerinde hız, etkinlik ve hasta memnuniyetinin öncelikli hedefler arasında yer aldığını belirtti.
Ağrı’da gerçekleştirilen ASKOM toplantısının, il genelindeki acil sağlık hizmetlerinin daha verimli ve koordineli şekilde yürütülmesine katkı sağlaması bekleniyor.