Ağrı Basın

Ağrı'da 2. Etap Suni Tohumlama Çalışmaları Başladı

Ağrı

Ağrı'da etçi ve kombine ırkların yaygınlaştırılması projesi kapsamında 2. Etap suni tohumlama çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından finanse edilen, Ağrı Valiliği öncülüğünde yürütülen Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) 2022 yılı, 2. Etap çalışmalarımız personelimize yeni araç ve ekipmanların dağıtımıyla birlikte başladı.

Projenin 1. etabı olan 2021 yılında il genelinde ekiplerimiz ve proje kapsamında protokol imzalanan Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli tarafından 67.700 suni tohumlama uygulaması yapılmış olup, geçtiğimiz yıl suni tohumlama yapılan anaç ineklerden verimli etçi ırk buzağılarımız doğmaya başladı.

ETKİYAP 2022 yılı çalışmaları geçen yıl olduğu gibi hem tarım personellerimiz hem de proje kapsamında protokol imzalanan Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından İl Müdürümüz Kenan ENGİN'in katılımıyla başlangıcı yapıldı.

Proje kapsamında İlimiz Merkez ve İlçelerinde 200 bin boğa altı hayvanların tohumlanması, temel amacın üç yılın sonunda bütün boğa altı hayvanlara suni tohumlama uygulamasının yapılıp İlimiz hayvan ıslahı çalışmalarının devam ettirilerek bu anlamda gerek bölgede gerekse ülkede örnek oluşturulması hedeflenmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.