Ağrı Basın

Ağrı Şeker Fabrikasın'da Pancar içerisinde Taş hilesi

Ağrı

Ağrı Şeker Fabrikasında yaşanan olay pes dedirtti. Getirilen Şeker pancarı ağır bassın diye içerisine karıştırılan taşlar fabrikaya büyük zarar veriyor.

Şeker pancarının içerisine karıştırılan taşlar, fabrikaya büyük zarar veriyor 

Belli bir süre ara verildikten sonra 2017 yılından beri aktif bir şekilde faaliyet gösteren Ağrı Şeker Fabrikası, son yıllarda pancar alımı esansında yaşanan hileler yüzünden mustarip durumda 

15 Eylül 2022 yılı 39. Pancar alım döneminin başlamasıyla beraber, Ağrılı çiftçiler ekip biçtikleri şeker pancarlarını fabrikaya getirerek satıyorlar. 

Vatandaşın hizmetine sunulmak için büyük emeklerle alınıp işlenen şeker pancarı ticaretinde bazı çiftçiler hileye başvuruyor.

Ağrı'da Dumanı Tüten Tek Fabrika Risk Altında!

Edinilen bilgilere göre Ağrı’nın Patnos ilçesinden gelen şeker pancarlarının arasına ağır basması için konulduğu düşünülen yüklü miktarda taş çıkıyor, bu olayın son zamanlarda sıklıkla yaşandığı söyleniyor. 
Bu taşların ağırlık olarak hesaplandığında verilen fazla paranın dışında, fark edilmediği takdirde fabrikada bulunan makinalara da ciddi manada zarar verdiği belirtiliyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre fabrika müdürü ve çalışanları bu durumun önüne geçmek için ciddi manada uğraş veriyor ama bürokraside tanıdıkları olan çiftçiler bunu kullanarak fabrikayı zor durumda bırakıyor.

Yaşanan tablonun ciddiyetini fabrikada çekilen fotoğraflar gözler önüne seriyor. 

Ağrı için önemli bir ekonomik yere sahip olan şeker fabrikasında yaşanan bu sorunun önüne geçilmesi için, Ağrılı bürokrasinin ellerinden geleni yapmaları ve bu çiftçilere engel olmaları gerekiyor.

Yorumlar (1)

Pharmacist 2 Yıl Önce

Yazıklar olsun.işte bu dinden imandan ne kadar uzaklaşıldıgıni ve insanlarda artık Allah korkusunun kalmadığını gösteriyor.Ama bilinizkiii ölüm var ölümmm.Hesap var hesapppp

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.