Ağrı Basın

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Mehmet Hüseyinoğlu atandı

Ağrı

14 Eylül 2023 Perşembe tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin’in yerine Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu atandı.

14 Eylül 2023 Perşembe tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Ağrı’da değişikliğe gidildi.

Tarım ve Orman Bakanlığında 12 il müdürü görevden alınırken, 45 yeni müdür atandı. Yaklaşık 6 yıldır Kenan Engin tarafından vekaleten yürütülen Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mehmet Hüseyinoğlu atandı.

Ağrı’da yaklaşık 6 yıldır vekaleten görev yapan Ağrı İl Tarım Müdürü Kenan Engin’in bir çok başarılı çalışmalara imza attığı biliniyordu. Cumhurbaşkanlığının aldığı kararla Kenan Engin'in yerine Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu atandı.

Mehmet Hüseyinoğlu Kimdir?

Mehmet Hüseyinoğlu, 1977 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu.

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olduktan sonra, serbest veteriner hekimlik, proje yürütücülüğü ve ilaç sektöründe çalıştı.

2006 yılında Diyarbakır İl kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde göreve başlayan Hüseyinoğlu, burada mikrobiyoloji, kimyasal, fiziksel, mikotoksin, mineral analiz laboratuvar birimleri ve kalite yönetim biriminde çalıştı.

Kurumun akredite olduğu 2014 yılında kalite yönetim birim sorumlusu olarak görev yapan Hüseyinoğlu, daha sonra müdür ve müdür yardımcısı olarak da hizmet verdi.

2016 yılında Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı olarak atanan Hüseyinoğlu, son kararname ile Ağrı’ya İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyinoğlu, birçok alanda eğitim aldı.

​Eğitim Durumu 

​* 1983-1988 Diyarbakır İnkılap İlkokulu * 1988-1991 Diyarbakır Gazi Ortaokulu
* 1991-1994 Diyarbakır Fatih Lisesi
* 1994-1999 Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi


​Mesleki Özgeçmiş(CV)

* 1999-2004 yılları arasında Diyarbakır bölgesinde serbest Veteriner Hekim olarak çalıştı.
* 2004-2005 yıllarında Türkiye Kalkınma Vakfında Proje Yürütücüsü olarak çalıştı.
* 2005-2006 yıllarında Fako Veteriner İlaçları A.Ş'de çalıştı.
* 2006 yılında Diyarbakır İl kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde göreve başladı.​ Bu süre zarfında Mikrobiyoloji, Kimyasal, Fiziksel, Mikotoksin, Mineral Analiz Laboratuvar Birimleri ve Kalite Yönetim Biriminde çalıştı. Kurumun Akredite olduğu 2014 yılında Kalite Yönetim Birim Sorumlusu olarak çalıştı.
* 2014 -2015 yıllarında Müdür ve Müdür yardımcısı görevlerinde bulundu.
* 2016 yılında Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde İl Müdür Yardımclığı görevi yürüttü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.