Ağrı Basın

Ağrı İl Müftüsü Topçu'dan Anlamlı Zİyaretler

Ağrı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ağrı İl Müftülüğü, Bakım Merkezilerine, engelliler derneklerine ve hastası bulunan vatandaşlara ziyaret gerçekleştirdi

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, İl Vaizi ve Engelli Koordinatörü Maşallah Han ile birlikte Altı Nokta Körler Derneğine, Güven Tatlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine ve hastası bulunan vatandaşın evine ziyaret gerçekleştirdi.

Her İnsanın engelli adayı olduğunu belirten İl Müftüsü Topçu, şöyle konuştu: ‘‘Allah insanı eşrefi mahlukat olarak yaratmıştır. İnsanda bulunan engel her ne olursa olsun insanı eşrefi mahlukat olmasına veya üstün bir varlık olmasına engel teşkil etmemektedir. Bizlerde engelli adayı olduğumuzu unutmayarak hemen her fırsatta engelli kardeşlerimizle bir araya gelmeli yanlarında olmalıyız. Çünkü engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, sosyal ve insani boyutları ile tüm toplumu ilgilendiren önemli bir konudur. Bu sebeple engelli kardeşlerimize toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeli ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak için gayret etmeliyiz. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler dilerim.’’

Müftü Topçu, bu tür kuruluşlara müftülük olarak manevi açıdan her türlü desteği sağlayacaklarını ve ziyaretlerinin devam edeceğini söyleyerek engellilere verilen desteklerden dolayı başta devletimize olmak üzere bakım evi yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

Ziyaretlerde ayrıca görme engelli vatandaşlara Diyanet işleri Başkanlığının braille alfabesiyle yayınladığı ‘Hadislerle O’nu Anlamak’ ve ‘O’nun Gibi Yaşamak’ isimli kitaplar hediye edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.