Ağrı Basın

Ağrı İl Müftülüğü Tanıtım ve İstişare Toplantısı Düzenledi

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğü, "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Ağrı İl Müftülüğü, "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Ağrı’da düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı konuşmacı olarak katıldı.

Nezahat Çeçen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük yaptı.

Açılış konuşması sonrası kurbanın toplumsal hayata katkısını vurgulayan Başkanlık Uzmanı Dağlı; “Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır. Çünkü mesele sadece kurban eti paylaşmak değil, dertleşmektir, paylaşırken karşındakine; “Seni unutmadım, sen benim için önemlisin, açsan, tok olamam demektir. Kurban kurbiyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin duaların birleşmesi milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır. Bu yüzden diyoruz ki kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş.” şeklinde konuştu.

Konferans, İl Müftüsü Büyük’ün, Dağlı’ya 'İshak Paşa Sarayı' tablosu hediye etmesiyle sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.