Ağrı Basın

Ağrı İl Müftülüğü Şiddete Karşı Liselerde Konferans Düzenledi

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele kapsamında liselerde konferans programları düzenledi.

Ağrı İl Müftülüğü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele kapsamında liselerde konferans programları düzenledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından Cumhuriyet Anadolu Lisesinde ve Naci Gökçe Anadolu Lisesinde konferanslar verildi.

Konferanslarda öğrencilerle bir araya gelerek kadınlar başta olmak üzere hiçbir canlıya şiddet gösterilmemesi gerektiğinden bahseden İl Müftüsü Topçu; fiziksel, sözel, cinsel, ekonomik ve psikolojik şiddetten bahsederek İslam’ın şiddeti reddettiğini ve şiddetin önlenmesi gerektiğini Hz. Peygamberin hayatından detaylandırarak anlattı.

Öğrencilere hitap eden Müftü Topçu şu ifadelerde bulundu; “İslam dini, kadına büyük bir değer vermiş Hz. Peygamber aracılığıyla toplumda insani değer ve haklarını benimsetmiştir. Şiddet, değil kadına hiçbir canlıya uygulanmaması gereken ve dinimizin hoş görmediği bir eylemdir. Peygamber efendimizin kadınlara yönelik sözleri, uygulamaları ve eşleriyle olan ilişkileri bizlere kadına karşı nasıl davranılmasını açıkça göstermektedir. Hz. Peygamber’in kadınların insan muamelesi görmediği cahiliye döneminde kadınlara tanıdığı haklar ve bu haklara riayetin dinî bir yükümlülük olduğunu benimsetmesi, toplumda çok kısa zaman içerisinde etkisini göstermiş ve kadın, kendisine tanınan bu haklar sayesinde gerçek kimliğini ve saygınlığını kazanmıştır. Efendimiz şiddetin her türlüsünü reddetmiş özellikle de kadınlarını dövmeye kalkışanları sert bir dille uyarıp böyle bir eyleme müsaade etmemiştir. Öyleyse bizlerde İslam ümmeti olarak şiddete hiçbir zaman başvurmamalı ve şiddetin her zaman karşısında olmalıyız. Şiddet, cehalettir, insan onuruyla bağdaşmaz. Şiddetten şiddetle uzak durmalıyız.”

Program sonlarında öğrencilerin sorularını cevaplandıran Müftü Topçu, öğrencilere “Peygamber ve Vefa Toplumu” isimli kitap hediye etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.