Ağrı Basın

Ağrı halkı Kur'an-ı Kerim'e saygısızlığa tepki gösterdi

Ağrı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmayı hedefleyen sözde bir siyasetçinin eylemine izin verilmesine tepki gösteren Ağrılı vatandaşlar Müslümanları harekete geçmeye davet etti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine karşı tepki gösteren Ağrılı vatandaşlar, Müslümanların buna tepkisiz kalmamaları gerektiğini belirttiler.

Kur’an-ı Kerim’e yapılan bu saygısızlığın kabul edilemez boyutta olduğunu söyleyen Muhammet Taştan, "Bu alınan kararın bu yüzyıla yakışmadığını düşünüyorum. Tüm Müslüman kamuoyunun da tepkisini çok sert bir şekilde göstermesi gerektiğini düşünüyorum. İsveç makamlarına karşı, gerek siyasi, gerek ticari ve gerek sosyal tüm alanlarda tepkisini ortaya koymaları gerektiğini düşünüyorum. Müslümanların bu hassasiyeti bir an önce gösterip Kur’an’a karşı yapılan saygısızlığın ileri boyutta olduğunu İsveç makamlarına hissettirmeleri gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İnanç değerlerimize karşı yapılan bu saygısızlığa susulmaması gerektiğini belirten Mehmet Deniz, "Bu saygısızlığı yapan kişileri kınıyorum. Bir Müslüman ülkesi olarak Türkiye’nin de buna susmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Bütün Müslümanların harekete geçmesi gerekiyor, buna sesiz kalmamalıyız, bu bizim değerimiz, bu bizim dinimizdir." şeklinde konuştu.

 Müslümanların buna karşı gereken tepkiyi en net bir şekilde vermeleri gerektiğine dikkat çeken Mesut Yaşar, "Bu kabul edilemez bir durum. Müslümanların da gereken tepkiyi vermeleri lazım. Bu ne pahasına olursa olsun kabul edilemez bir durumdur, tepkimizi de en net bir şekilde koymalıyız diye düşünüyorum." İfadelerine yer verdi.

Uğrunda başımızı da feda etsek bu saygısızlığa karşı durulması gerektiğini belirten Cumhur Kılıç ise, "Biz kesinlikle buna karşıyız, Müslümanların buna fırsat vermemesi gerekiyor. Başımızı da versek bizim buna müsaade etmememiz gerekiyor. Müslümanların ayağa kalkıp buna müsaade etmemeleri gerekiyor. Dinimize bu zararı vermelerine müsaade etmemeliyiz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.