Ağrı Basın

Ağrı Gençlik Merkezi Gönüllüleri Kuşları Unutmadı

Ağrı

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nin gönüllüleri, Yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için sıfır atıktan yaptıkları yemlikleri ağaçlara astılar.

Yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için sıfır atıktan yaptıkları yemlikleri ağaçlara astılar Hava sıcaklılarının zaman zaman eksi 15 derece ve altına düştüğü Ağrı'da yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için Gençlik Merkezi gönüllüleri, sıfır atıktan oluşturdukları kuş yuvalarını, yemlikleri ve içine döktükleri yemler ile ağaçlara astı.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nin gönüllüleri, soğuk kış aylarında donma tehlikesi yaşayan kuşlar için 'Sıfır Atık' projesi kapsamında elde ettikleri malzemelerden kuş yuvası ile yemlik yaparak bunları şehrin çeşitli noktalarına astı.

Özellikle kuşların bu soğuk havada yem bulmalarına yardımcı olduklarını belirten gençlik liderlerinden Cihangir Aslan, farkındalık oluşturan gençler kadar, halkında bu noktada duyarlı olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Cihangir Aslan, "Sağ olsun Gençlik Merkezi'nden gelen gönüllü arkadaşlarımız, kuşların havanın eksi 20-30 dereceye düştüğü zaman diliminde yiyecek bulamadıklarını fark ettiklerini söyleyerek, bu durumu bizimle paylaştılar. Bizde hemen harekete geçip geri dönüşüm malzemelerinden işte çöplere atılmış pet şişelerden elde ettiğimiz yemliklerin içine kuşyemlerini bıraktık. Ağrı Gençlik Merkezinden Kredi Yurtlar Kurumuna kadar yürüyerek geldik buradaki bütün ağaçlara yemliklerimizi astık. Umut ediyoruz kuşlarımız astığımız yemliklerden beslenir. Hiç olmasa onların yem bulmasını kolaylaştırmış oluruz." dedi.

Sokak hayvanlarının da yiyecek bulmakta zorlandığını hatırlatan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta üniversite öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak için çalışıyoruz. Ama bütün vatandaşlarımızdan da bu duyarlılığı bekliyoruz. Çünkü gerçekten hava çok soğuk, zaman zaman 30 dereceye kadar düşebiliyor. Ve her vatandaşımız kendi evinin önüne sadece yemeklerden arta kalanı bıraksalar bile sokak hayvanları için bir avantaj olur. Sadece kuşlar değil, kediler, köpekler gibi dışarıya bırakılacak bir tabak yemek onlar için büyük bir avantaj sağlayacaktır."

Etkinliğe katılan öğrencilerden Çayır Turgut ise, "Genç gönüllü ailesi olarak buraya geldik, kuşları aç kalmasınlar diye yemlikler yaptık. Bu yaptığımız yemlikleri çeşitli noktalarda bulduğumuz ağaçlara astık. Bu çalışmamamızdan önce de çeşitli çalışmalar yürüttük. Hava sıcaklıklarının düştüğü bugünlerde bu tarz farkındalık oluşturan projelerin bütün illerde yaygınlaşmasını isteriz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.