Ağrı Basın

Ağrı'da Sokak Hayvanları açlıkla karşı karşıya

Ağrı

Ağrı'da aşırı soğuk hava, sadece insanları değil, aynı zamanda doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Ağrı'da Soğuk Hava Sokak Hayvanlarına Yardım Çağrısı

Toprağın karla örtülmesi ve aşırı soğuk hava, sokaklarda yaşayan hayvanları açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, bu duruma dikkat çekerek sokak hayvanlarına yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu vurguluyor.

Özellikle yiyecek bulma konusunda sıkıntı yaşayan sokak hayvanları ile kuşlar ve yaban hayvanları, soğuk kış günlerinde desteklenmeye ihtiyaç duyuyor.

Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, sokak hayvanlarına yardım etmenin hem dini hem de vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları söylüyor: "İçinde bulunduğunuz şartlar bir sokak hayvanını sahiplenmek için uygun olmayabilir, ancak soğuk kış aylarında onlara yardım eli uzatmak mümkündür.

Her mevsim, kapınızın önüne bir kap su ve yemek bırakmak önemlidir. Mama alamıyorsanız bile sofranızdan artan yemekleri paylaşabilirsiniz.Camlarınıza bir kap su ve kuşların tüketebileceği yiyecekler koyabilirsiniz."

Çirik, sokak hayvanlarının soğuk günlerde ısınmaları için araç motor bölmelerinin uygun bir sığınak olduğuna dikkat çekiyor. Ancak bu durumun dikkatsizlikle ciddi yaralanmalara yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle araç sahiplerinden, araçlarını çalıştırmadan önce motor bölgesini kontrol etmelerini ve hayvanların sığınmasını engellemek için önlemler almalarını istiyor.

Çirik, sözlerini şu hadisi hatırlatarak tamamlıyor: "Peygamber Efendimiz, 'Merhamet edenlere Allah rahmet eder. Yerdekilere merhamet ediniz ki, gökteki de size merhamet etsin.

' diyor. Bizler, birlikte yaşadığımız canlılara karşı duyarlı olmalıyız. Sevgi ve merhamet, soğuk havaları sıcak bir iklim haline getirebilir.

Doğaya değil, çevremizdeki tüm canlılara sevgiyle yaklaşırsak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Doğadaki tüm canlılara karşı sorumluluklarımız var. Bu, hepimiz için bir insanlık görevidir." Çirik, sokak hayvanlarına yardım eden vatandaşlara teşekkür ediyor.

Yorumlar (1)

M. Can 5 Ay Önce

Ben de bugün eve geldiğimde bir kediyi çöpün yanında gördüm, koşup kuru mama getirecektim, bodruma daha önce bir yavru kedi geldiğinde oraya mama bırakmıştım, yavru kedi artık yoktu, kapıyı büyük bir gürültü ile tamir ettiklerinde bodrumda yalnız ve annesine 2 gündür sesleniyor ve annesi gelmiyordu, bu sırada dış kapı tamir edilirken gürültüde çok korkmuş olabilir, ondan sonraki gün yavruyu bulamadım, her neyse onun için bıraktığım mamayı bodruma gidip aldım, dışarıda yavrunun annesi olan kedi, fakat artık yavruları bırakmış bir kedi, ona kuru mamayı bıeakacakken çöpün yanında bir kaç iri balık vardı, onları yiyordu, ben de eve gidip mama getirecektim. Birazcık olan ve eskimiş olan bodrumdaki mamayı bıraktım ama Allah rızkını vermiş bile. Sabahları da kuşlar gelip rızkını buluyorlar. Sabah da sarı erkek bir kediye kuru mama vermek için çöpün yanına gittim, sonra camdan izledim, çok az yedi ve diğer sokakta gezmeye gitti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.