Ağrı Basın

Ağrı'da Savaş ve Öztürk ailelerinin kan davası barışla sonuçlandı

Ağrı

Ağrı merkeze bağlı Arakonak (Kasor) sakinlerinden Savaş ailesi ile yine merkeze bağlı Dönerdere (Âlomılo) köyü sakinlerinden Öztürk ailesi arasındaki kan davası barışla sonuçlandı.

Ağrı'da kan davası barışla sonuçlandı

Yaklaşık 17 ay önce Savaş ve Öztürk aileleri arasında yaşanan ve 1 kişinin öldüğü kavga STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin araya girmesi sonucu sulh ile sonuçlandı. İki aile Şinasi Ünsal Camii'nde bir araya gelerek barıştı.

Ağrı merkeze bağlı Arakonak (Kasor) sakinlerinden Savaş ailesi ile yine merkeze bağlı Dönerdere (Âlomılo) köyü sakinlerinden Öztürk ailesi arasında yaklaşık 17 ay önce gerçekleşen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kavga kentte faaliyet yürüten STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin devreye girmesinin ardından barışla sonuçlandı.

Şinasi Ünsal Camiinde gerçekleştirilen barış organizasyonuna ailelerin yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Ağrı Belediye Başkan Vekili Nesim Zengin, il müftü yardımcıları katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, barışın ve gerçekleştirilen organizasyonun önemine dikkat çekti.

Celal Büyük, "Allah bu muhabbetimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Birbirimizi sevenlerden, birbirimize hürmet edenlerden eylesin. Ebedi Cennetine girebilmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin inşallah. Tekrar bu sulhun oluşmasında kim varsa Rabbim hepsinden razı olsun." dedi.

Ağrı İl Müftüsünün konuşmasından sonra İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan, aileleri oluşturulan Kur'an-ı Kerim Köprüsü'nün altından geçmeye davet etti.

Her iki aile mensupları sırasıyla köprünün altından geçtikten sonra İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı bir dua yaptı.

Yapılan duanın ardından aileler birbirleri ile musafahalaşarak barıştı.

Gerçekleştirilen barış organizasyonu verilen yemeğin ardından son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.