Ağrı Basın

Ağrı'da Kaybolan Atını Ararken Tipide mahsur kalan genç kurtarıldı

Ağrı

Ağrı merkeze bağlı Soğancumaçay (Soxana) köyünde kaybolan atını ararken Tipide Mahsur Kalan 24 yaşındaki Tayfun Özcan sığındığı mağarada kurtarıldı.

Kaybolan Atını Ararken Tipide Mahsur Kalan Vatandaş, Mağarada Bulundu

Ağrı merkeze bağlı Soğancumaçay (Soxana) köyünde yaşayan 24 yaşındaki Tayfun Özcan, kaybolan atını bulmak için çıktığı arama sırasında tipiye yakalandı. Özcan, köyünden 15 kilometre uzaklıkta bir mağaraya sığınarak mahsur kaldı.

Tayfun Özcan, atını bulabilmek için iki yakını ile birlikte arama yaparken kar yağışı ve tipi şiddetlenmeye başladı. Zorlu hava koşullarında ilerlemekte güçlük çeken Özcan'ın iki yakını, bir köye sığınmayı başarırken, Tayfun Özcan çevrede atını aramaya devam etti.

Tipinin etkisiyle bir süre sonra yolunu kaybeden Özcan, bulduğu bir mağaraya sığınmak zorunda kaldı. Yakınları, Özcan'dan bir süre haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Ağrı Belediyesi İtfaiye ekibi, AFAD ekibi ve jandarma, ihbar üzerine hemen harekete geçerek Özcan'ı bulmak için arama çalışmalarına başladı. İtfaiye ekibi, verilen bilgiler doğrultusunda Özcan'ı, köyüne yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan mağarada saptadı.

Özcan, güvenli bir şekilde mağaradan çıkarılarak köyüne geri götürüldü. Oğluna kavuşan yaşlı anne ise sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.