Ağrı Basın

"Ağrı'da Kaybolan Atı İçin Tipide Mahsur Kalan Vatandaş Kurtarıldı"

Ağrı

Ağrı'da yaşanan olayda, Soğancumaçay Köyü'nde ikamet eden Tayfun Özcan, kaybolan atını bulmak için çıktığı yaylada tipiye yakalandı.

Ağrı'da yaşanan olayda, Soğancumaçay Köyü'nde ikamet eden Tayfun Özcan, kaybolan atını bulmak için çıktığı yaylada tipiye yakalandı. Yaylada kar yağışı ve tipi başlayınca, Özcan'ın yakınları bir köye sığınırken, Özcan atını bulmak için aramaya devam etti. Ancak tipide yolunu kaybederek donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Son anda gördüğü bir mağaraya girerek hayatta kalmayı başaran Özcan'ın yakınları, kendisinden haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Ağrı Belediyesi itfaiye ekibi, AFAD ekibi ve jandarma sevk edildi. Ekipler, Özcan'ın verdiği bilgiler doğrultusunda arama çalışması başlattı.

Yaklaşık 3 saat süren arama sonucunda Özcan, köyüne 15 kilometre uzaklıktaki mağarada bulundu. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Özcan, ekipler tarafından mağaradan çıkarılarak köyüne götürüldü. Oğluna kavuşan annesi sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Özcan, yaptığı açıklamada, atını çok sevdiğini ve onu bulmak için her şeyi göze aldığını belirterek, tipide korku dolu anlar yaşadığını ifade etti. "Mağaraya girip dua ettim. Allah'a şükür kurtuldum. Beni bulan ekiplere çok teşekkür ediyorum" diyen Özcan'ın atını bulma çalışmaları ise devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.