Ağrı Basın

Ağrı'da Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Ağrı

Ağrı'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü anmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde özel bir program düzenlendi.

Ağrı'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, eşi Neslihan Gül Koç ve diğer katılımcılar, engellilerin el emeği ürünlerinin sergilendiği bir açılış törenine katıldı.

Program, konferans salonunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Koç, devletin engellilere yönelik sağladığı destekleri vurgulayarak, "Engelli vatandaşlarımız, spordan sanata, iş hayatından kültüre kadar her alanda büyük başarılar elde etmiş, toplumumuz için önemli birer bireydir" dedi.

Konuşmasında engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Koç, "Yaratılanı Yaradan'dan ötürü seven, önce insan anlayışıyla bütün insanlığı kucaklayan köklü bir medeniyetin ve inancın mensupları olarak engelli kardeşlerimizi devletimizin şefkat şemsiyesi altında yalnız bırakmıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Etkinlikte, şiirlerin okunması ve şarkıların seslendirilmesiyle renklenen programda, engellilere çeşitli hediyeler sunuldu. Katılımcılar, etkinliğin sonunda gerçekleşen pasta kesimiyle bir araya gelerek, anlamlı günü birlikte tamamladı. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Semra Birdal Ergün ve birçok kurum amiri de programda yer aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.