Ağrı Basın

Ağrı Cumhuriyet İlkokulu'ndan Renkli Sergi: 'Atasözleri ve Deyimler

Ağrı

Ağrı Cumhuriyet İlkokulu, öğrencilerin dil bilgisi ve kültürünü geliştirmeyi amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde, "Atasözleri ve Deyimler" konulu bir sergi düzenledi. Bu önemli etkinliğin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, şube müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürü Murat Akhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ağrı Cumhuriyet İlkokulu, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Kapsamında "Atasözleri ve Deyimler" Sergisi Düzenledi

Sergi, Ağrı Merkez Cumhuriyet İlkokulu'nda gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin hazırladığı eserleri tek tek inceleyerek, öğrencilerle sohbet etti.

Kökrek, öğrencilerin giydikleri kostümlerle sergiye renk kattığını belirtti ve onların yaratıcılığını takdir etti.

Açılışta konuşan Kökrek, sergide emeği geçen okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerle birlikte saz çaldı. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek, onların istek ve taleplerini dinledi.

Kökrek, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, "Her biriniz, öğrencilerimizin hayatlarına dokunan, onları şekillendiren, geleceğe yön veren birer rehber olarak önemli bir görevin sorumluluğunu taşıyorsunuz." dedi.

Ayrıca, öğretmenlerin sadece bilgi aktarmakla kalmayıp öğrencilere hayatı anlamaları, değerli anılar biriktirerek ilerlemeleri için rehberlik etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Kökrek, öğretmenlerin her gün sınıflarına gülümseyerek girip öğrencilere dokunduklarını, eğitimin toplumun temel taşı olduğunu ve öğretmenlerin bu temeli sağlam bir şekilde inşa ettiğini belirtti.

"Eğitim, bir toplumun temel taşıdır. Sizler, bu temeli sağlam bir şekilde inşa eden ustalar olarak toplumumuza ve ülkemize büyük bir hizmet sunuyorsunuz.

Öğrencilerimizi sadece bilgiyle değil, aynı zamanda insanlık, hoşgörü ve sevgiyle donatarak, onları yarının liderleri olarak yetiştiriyorsunuz. Öğrencilerimiz, sizinle geçirdikleri her anı hatırlayacak, öğrettiklerinizle büyüyecekler.

Bu nedenle, her bir ders, sadece bir konu anlatımı değil, aynı zamanda bir ömre dokunan bir anı olabilir." şeklinde konuşan Kökrek, öğretmenlere duyduğu saygı ve teşekkürleri ile etkinliği anlamlı kıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.