Ağrı Basın

Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan Hayvan Bakım Evi'ni İnceledi

Ağrı

Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan, şehirde faaliyet gösteren Hayvan Bakım Evi'ni ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

"Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan, Hayvan Bakım Evi'ni İnceledi"

Başkan Metin Karadoğan, inceleme sırasında Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olan Hayvan Bakım Evi'nde görevli personelle bir araya geldi.

Başkan Karadoğan, Hayvan Bakım Evi'nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgi almak amacıyla Veteriner İşleri Müdürü Edibe Demircan'dan brifing aldı. Ziyaret sırasında konuşan Başkan Karadoğan, özellikle kış mevsimiyle birlikte sokak hayvanlarına yönelik yapılan periyodik mama ve su dağıtımını artırdıklarını belirtti.

Mevsim şartları nedeniyle sokak hayvanlarının beslenme alanlarının daraldığını vurgulayan Başkan Karadoğan, "Sokak hayvanlarımız sahipsiz değiller, can dostlarımıza yönelik periyodik olarak sürdürdüğümüz mama ve su dağıtımını kış mevsimiyle beraber daha da artırdık. Minik dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, kısırlaştırma çalışmalarının önemine vurgu yaparak konuşan Başkan Karadoğan, "Rehabilitasyon ile sokak hayvanları sayısı belli bir seviyede tutularak çevre ve halk sağlığının korunmasına büyük katkı sağlanmakta.

Ağrı Belediyesi olarak bu alanda büyük emek veriyoruz. Sokak hayvanlarını kısırlaştırıyoruz ve yakalama hizmeti ile bunu artırmayı planlıyoruz. Bu çalışmamızı sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde yürütüyoruz. Gönüllülerle birlikte, veteriner hekim gözetiminde sokak hayvanlarını merkezlerimize ulaştırarak bu anlamlı projeye katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.