Öz Sağlık-İş Ağrı Şubesi Tarafından Basın Açıklaması Yapıldı

Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Hakan Yıldırım, hekimlere yapılacak olan maaş zammı tüm sağlık çalışanlarını geçerli kılması şekilde genişletilmesi, sağlık personelleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirtti.

Ağrı 10.12.2021, 22:32 Yüksel Aslan
Öz Sağlık-İş Ağrı Şubesi Tarafından Basın Açıklaması Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde, hekimlerin maaşına yönelik düzenleme yapılacağı ve bunun da aynı gün içerisinde meclise sunulacağı açıklandı. Bu karar sağlık sendikalarında hayal kırıklığına yol açarken sağlık çalışanları basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanlığı, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklaması ile karara tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Sendika Şube Başkanı Hakan Yıldırım okudu.

Yıldırım açıklamasında, "Bizleri sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz, alkış değil, hakkımızı istiyoruz, sağlık işçisi de emeğinin hakkını istiyor. Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda “hekim zammı” olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır. "Salgının kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var" denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, sağlık işçisinin 'sağlık çalışanı' olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Tek sıkıntı, ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, “sağlık ekip işidir” sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde." dedi.

Hakan Yıldırım, Öncelikle bilinmelidir ki, sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz.

Salgın koşullarında gösterilen fedakarlıktan söz edilirken, ambulanslarla Covitli hasta taşıyan 112 ambulans işçi sürücülerinden, hasta karşılama personelinden, Covitli hastaların altını temizleyen, bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, teknik personelinden, sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini 'sağlık personelinden saymamak' şeklindeki bir anlayışı kabul etmiyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olarak; sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz, bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin, bizler işyerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
parçalı az bulutlu