SON DAKİKA
--:--:--
USD49,39EUR55,29ALTIN6.604,02Agri19° Açık0:52İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Ağrı

Kullanılmış kitaplarla YKS’de Türkiye 148’incisi oldu

Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bayram Özcan, zorlu koşullarda hazırlandığı YKS’de Türkiye 148’incisi oldu. Hedefi: Özel çocuklara öğretmen olmak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kullanılmış kitaplarla YKS’de Türkiye 148’incisi oldu

Kullanılmış Kaynak kitaplarla hazırlandı YKS’de Türkiye 148’incisi oldu

Ağrı’da eğitim hayatını sürdüren Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bayram Özcan, 2025 YKS’de Türkiye 148’incisi olarak örnek bir başarıya imza attı.

Dershaneye gitmeden, çoğunluğu kullanılmış ve silinmiş kitaplarla sınava hazırlanan Özcan, hem sözel alanda büyük bir başarı elde etti hem de imkânsızlıklar içinde azimle nasıl zirveye ulaşılabileceğini gösterdi.

Kullanılmış kitaplarla YKS’de Türkiye 148’incisi oldu

“Silinmiş kitaplarla başarıya ulaştım”

Zorlu ekonomik şartlara rağmen hedeflerinden vazgeçmeyen Bayram Özcan, sınava hazırlık sürecini şu sözlerle anlattı:

“Elimize hangi kaynak geçerse onunla çalışıyorduk. Kaynaklarımız bitince mezun ağabey ve ablalarımızdan, öğretmenlerimizden kitaplar aldık. Çoğu kitap önceden çözülmüştü, biz onları silerek tekrar kullandık. Elektrik kesildiğinde telefon ışığında ders çalıştım. Yılmadım, vazgeçmedim.”

Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve NEVADER’in destekleriyle temin edilen kaynaklarla çalışmalarını sürdüren Özcan, hem okulunun hem de ailesinin verdiği manevi destekle başarıya ulaştığını vurguladı.

Kullanılmış kitaplarla YKS’de Türkiye 148’incisi oldu

“Özel eğitim öğretmeni olmak istiyorum”

Tercih döneminde hedefinin Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği olduğunu belirten Özcan, bu seçiminin özel bir sebebi olduğunu söyledi:

“Akrabalarım arasında özel eğitim alan bireyler vardı. Onlarla ilgilenirken bu mesleğe ilgim arttı. Onlara ve onlar gibi olanlara faydalı olmak istiyorum. Bence özel eğitim öğretmenliği çok kutsal bir meslek.”

Başarı gelenek hâline geliyor

Aynı okuldan Adem Birgül de YKS’de sayısal alanda ilk 36 bin öğrenci arasına girerek Diş Hekimliği Fakültesi hayaline bir adım daha yaklaştı. Her iki öğrencinin başarısında okul öğretmenlerinin ve derneklerin büyük katkısı olduğu belirtildi.

Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Turgut Özmüş, “Maneviyat ve akademik çalışmayı birleştirdiğimizde başarı kendiliğinden geliyor. Bayram kardeşimiz şartlara rağmen dershaneye gitmeden büyük bir başarıya imza attı. Bizler sadece destek olduk, gayret onun emeğiydi” ifadelerini kullandı.

İmam Hatip liselerinin akademik başarılarının Türkiye genelinde bir gelenek haline geldiğini belirten Özmüş, imam hatipli öğrencilerin çift kanatlı – hem manevi hem bilimsel – yetiştirildiğinde önemli dereceler elde ettiklerini vurguladı.

Kullanılmış kitaplarla YKS’de Türkiye 148’incisi oldu

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Ağrı’da Betül Bozkurt’tan Kız Hafızlık Sınıfına Ziyaret
Ağrı’da Betül Bozkurt’tan Kız Hafızlık Sınıfına Ziyaret
Ağrı’da kız öğrenci yurduna müdür ziyareti
Ağrı’da kız öğrenci yurduna müdür ziyareti
Ağrı’da lise öğrencileri Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti
Ağrı’da lise öğrencileri Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti
AA Ağrı Temsilcisi Abdullah Söylemez evlendi
AA Ağrı Temsilcisi Abdullah Söylemez evlendi
İlhami Yıldız’dan Abbas Aydın’a Geçmiş Olsun Ziyareti
İlhami Yıldız’dan Abbas Aydın’a Geçmiş Olsun Ziyareti
Abbas Aydın Kalp Krizi Geçirdi: Yoğun Bakımda!
Abbas Aydın Kalp Krizi Geçirdi: Yoğun Bakımda!
Ağrı'nın Haber Sitesi
Ağrı Basın

Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.

© 2026 Ağrı Basın. Tüm hakları saklıdır. Tarafsız İlkeli Habercilik