Hasan Basri Yalçın: Türkiye’nin yardımları Gazze yolunda
AK Parti’li Hasan Basri Yalçın, Gazze’deki ateşkesin ardından Türkiye’nin yardım tırlarının yola çıktığını belirtti: “Her türlü destek Türkiye eliyle yapılacak.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Gazze’deki kardeşlerimize her türlü yardım Türkiye eliyle de yapılacaktır"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, bir dizi ziyaret için geldiği Ağrı’da gündemi değerlendirdi.
Vali Mustafa Koç’u makamında ziyaret eden Yalçın, ardından AK Parti İl Başkanlığı, sivil toplum temsilcileri ve esnafla bir araya geldi. Vatandaşlarla kahvehanede çay içip sohbet eden Yalçın, halkın taleplerini dinledi.
“Türkiye’nin yardım tırları derhal görev başına geçti”
Gazze’de süren çatışmaların ardından sağlanan ateşkes süreci hakkında konuşan Yalçın, Türkiye’nin insani yardımlarının gecikmeden başladığını söyledi.
“Gazze’de iki yıldır süren insanlık dramı sonrası bir ateşkes dönemine girdik. Esir takaslarının yapılmasıyla bölgenin daha iyi koşullara kavuşması için imkanlar oluşturulacak. Dün itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi, Türkiye’nin yardım tırları derhal görev başına geçmiştir. Gazze’deki kardeşlerimize her türlü yardım Türkiye eliyle yapılacaktır,” dedi.
“Ateşkes kırılgan ama umut verici”
Yalçın, sürecin hassas olduğunu vurgulayarak, “Bu tür ateşkesler kırılgandır. İsrail, maalesef verdiği sözleri tutmayan bir tavır içinde olabiliyor. Ancak bu kez uluslararası toplum, İsrail’i barış masasına zorlamaktadır” ifadelerini kullandı.
“Bağımsız Filistin hedefi sürüyor”
Yalçın, Türkiye’nin önceliğinin sürdürülebilir ateşkes olduğunu belirterek, “Uzun vadede 1967 sınırları çerçevesinde birleşik, bağımsız bir Filistin devleti kurulması hedefimizdir. Ancak şu an öncelik, esir takasının tamamlanması ve halkın temel ihtiyaçlarının karşılanmasıdır,” dedi.
Gazze’deki insani krizin boyutuna dikkat çeken Yalçın, “İnsanlar açlıktan kırılma noktasına gelmişti. Türkiye bu süreçte hem kolaylaştırıcı hem de cesaretlendirici bir rol oynamıştır. Cumhurbaşkanımıza bu çabalardan dolayı tüm toplumumuz adına teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
Ağrı teşkilatından teşekkür
AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhamı Yıldız, ziyaretin kendileri için verimli geçtiğini belirterek, “Genel Başkan Yardımcımızı ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Halkımızla yakından ilgilendi, teşkilatımızla istişarelerde bulundu. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz,” dedi.