Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, norm kadro fazlası öğretmenlere yönelik re’sen atama uygulamasına tepki göstererek MEB’e çağrıda bulundu.

Gümüşer yaptığı basın açıklamasında, öğretmen sirkülasyonunun yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde norm kadro fazlası olarak görülen öğretmenlerin, fiilen ihtiyaç duyulan okullarda görevlendirme yoluyla çalıştırıldığını vurguladı. Bu uygulamanın hem eğitim ihtiyacını karşıladığını hem de öğretmenlerin normlarını korumasını sağladığını ifade etti.
Bölgede görev yapan öğretmenlerin büyük bölümünün zorunlu hizmet, özür grubu ya da isteğe bağlı tayin haklarını kullanarak görev yerlerinden ayrıldığını hatırlatan Gümüşer, Ağrı gibi illerin öğretmenlerin kalmayı tercih ettiği bölgeler olmadığını dile getirdi.
Norm kadro fazlası öğretmenlere yönelik ilçe grubu uygulamalarının da ayrı bir mağduriyet alanı oluşturduğunu belirten Gümüşer, re’sen yapılacak atamaların okullar, öğrenciler ve öğretmenler açısından çok yönlü olumsuz sonuçlar doğuracağını kaydetti.
Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, bu tür bölgelerde karar ve yetkinin il milli eğitim müdürlüklerine bırakılmasının daha doğru ve yerinde olacağını belirterek, merkezi uygulamaların yerel ihtiyaçları göz ardı ettiğini ifade etti.
Gümüşer açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi olarak, norm kadro fazlası öğretmen arkadaşlarımızın özellikle re’sen yapılacak yer değişiklikleri sonucunda yaşayacakları mağduriyetlerin giderilmesi noktasında her türlü desteği vereceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.”























Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Yorum Yap