Ağrı’da “Nuh Tufanı” Temalı Sergi İlgi Gördü
Dr. Öğr. Üyesi Naci Edi’nin “Nuh Tufanı ve Nuh’un Gemisi” temalı sergisi, mitolojiyle güncel olayları buluşturarak Ağrı’da sanatseverlerle buluştu.
Mitolojiyle günümüzü buluşturan sergi
Ağrı’da görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Naci Edi, “Nuh Tufanı ve Nuh’un Gemisi” temalı sergisiyle sanatseverleri büyüledi.
Efsanelerde ve kutsal kitaplarda yer alan Nuh Tufanı anlatılarından esinlenen sanatçı, taş, metal ve ahşap gibi doğal malzemeleri kullanarak hem mitolojik hem de çağdaş bir anlatım dili ortaya koydu.
Taşlarla anlatılan tufan hikayesi
Yaklaşık 25 yıldır Ağrı’da görev yapan Edi, Doğu Anadolu’nun çeşitli illerinden topladığı taşlarla oluşturduğu eserlerinde Nuh’un Gemisi temasını yeniden yorumladı.
Serginin ilk bölümünde tufan efsanesine odaklanan sanatçı, ikinci bölümde ise Filistin’deki insanlık dramı, Türkiye’deki deprem felaketi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi güncel olaylara dikkat çekti.
Eserler uluslararası yolculuğa çıkacak
Yurt dışında da sergiler açmayı planladığını belirten Dr. Edi, “İlk olarak Nahçıvan’da sergilemeyi düşünüyorum. Çünkü Nuh’un civarının orası olduğu söyleniyor. Oradan başlayarak birçok ülkede bu çalışmayı sergilemeyi hedefliyorum.” dedi.
Sergi, Ağrı’da sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

