Ağrı’da kalp hastası bebek için zamanla yarış

Kalp yetmezliği gelişen 5 aylık bebek, Ağrı’dan uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Ağrı 11.01.2026, 10:53 11.01.2026, 11:01 Yüksel Aslan
Ağrı’da kalp hastası bebek için zamanla yarış

Ağrı’da kalp hastası bebek için zamanla yarış

Ağrı’da kalp hastalığıyla mücadele eden 5 aylık bir bebek için sağlık ekipleri zamanla yarıştı. Down sendromu ve doğumsal kalp rahatsızlığı bulunan bebeğin durumu ağırlaşınca, ileri tedavi için acil sevk kararı alındı.

Solunum sıkıntısı sonrası kritik süreç başladı

Down sendromu tanılı H.F., solunum sıkıntısı ve kalp rahatsızlığı şikâyetleriyle Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Doktorların yakından takip ettiği bebeğin izlem sürecinde kalp yetmezliği gelişmesi üzerine durum kritik boyuta ulaştı.

Uçak ambulans devreye girdi

Bebeğin ileri tetkik ve uzman müdahalesine ihtiyaç duyması nedeniyle Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda uçak ambulans talep edildi. Kısa sürede organize edilen sevk süreciyle minik hasta, güvenli şekilde Ankara’ya nakledildi.

Tedavi Ankara’da devam edecek

Uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne ulaştırılan bebeğin, ileri düzey tetkik ve tedavisinin burada sürdürüleceği bildirildi. Sağlık ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesi, bebeğin tedavi sürecinde hayati önem taşıdı.

Yetkililer, benzer durumlarda hava ambulanslarının özellikle bebek ve çocuk hastalarda hayat kurtarıcı rol üstlendiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)