Ağrı’da 415 kilo etiketsiz sucuk ele geçirildi
Ağrı’da yapılan resmi denetimlerde etiketsiz ve soğuk zinciri bozulmuş 415 kilo sucuk tespit edilerek imha edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili yasal işlem başlatıldı.
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yürüttüğü denetimlerde önemli bir uygunsuzluğu daha ortaya çıkardı.
ALO 174 Gıda Hattı’na gelen ihbar üzerine 7 Kasım 2025’te Cumhuriyet Caddesi Zabıta Amirliği yanında kurulan yöresel ürün stantlarında yapılan kontrollerde, etiketsiz ve soğuk zinciri bozularak satışa sunulan toplam 718 adet, yaklaşık 415 kilogram sucuk ele geçirildi.
Denetimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile kolluk kuvvetlerinin koordineli çalışmasıyla yürütüldü. Ekipler, stantlarda satılan ürünlerin gıda güvenliği açısından ciddi risk taşıdığını belirledi. Etiketi bulunmayan, üretim kaydı olmayan ve uygun sıcaklık koşullarında muhafaza edilmediği tespit edilen sucuklar, halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle “güvenilir olmayan gıda” kapsamında değerlendirilerek imha edilmek üzere el konuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin halk sağlığını korumak adına kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
Açıklamada, “Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak güvenilir gıda, sağlıklı toplum için sahadayız” ifadelerine yer verilerek, tüketicilerin bilinçli hareket etmesi ve şüpheli durumlarda ALO 174 hattına başvuru yapmasının önemine dikkat çekildi.
Yetkililer, olayla ilgili olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını bildirdi. Denetimlerin il genelinde aralıksız süreceği belirtildi.

