Ağrı-Hamur Kavşağında Zincirleme Kaza: 2 Yaralı

Ağrı-Hamur kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen otomobile freni boşaldığı iddia edilen kamyonetin çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

Ağrı 30.06.2026, 15:57 Yüksel Aslan
Ağrı-Hamur Kavşağında Zincirleme Kaza: 2 Yaralı

Ağrı’da trafik yoğunluğunun yaşandığı Ağrı-Hamur kavşağında meydana gelen trafik kazası, kısa süreli paniğe neden oldu. Kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobile, freni boşaldığı öne sürülen kamyonetin arkadan çarpması sonucu araçta bulunan iki kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Ağrı merkezden Hamur ve Tutak istikametine doğru seyreden 37 AB 119 plakalı otomobilin, Ağrı-Hamur kavşağındaki trafik ışıklarında kırmızı ışık nedeniyle durduğu sırada meydana geldi. Aynı yönde ilerleyen ve İhsan Tekeş yönetimindeki 04 AAG 093 plakalı kamyonet ise iddiaya göre fren sisteminde yaşanan arıza nedeniyle duramayarak önündeki otomobile arkadan çarptı.

Çarpmanın Şiddetiyle İki Kişi Yaralandı

Kamyonetin hızını düşürememesi sonucu meydana gelen çarpışma nedeniyle otomobilde bulunan Erhan Karaboğa ile Eyüp Karaboğa başlarından darbe alarak yaralandı. Çarpmanın etkisiyle araçta maddi hasar oluşurken, çevrede bulunan vatandaşlar kazayı büyük endişeyle izledi.

Kazanın hemen ardından çevredeki sürücüler ve vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım istedi. Olay yerine kısa sürede sağlık, polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Sağlık ekipleri, olay yerinde yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Erhan Karaboğa ile Eyüp Karaboğa'yı ambulanslarla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının kontrol altında olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri ise kazanın yaşandığı bölgede güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrollü şekilde sağladı. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.

Fren Arızası İddiası Araştırılıyor

İlk belirlemelere göre kazanın, kamyonetin freninin boşalması sonucu meydana geldiği iddia edilirken, olayın kesin nedeni yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacak.

Polis ekipleri, sürücülerin ifadelerine başvururken araçlarda da teknik inceleme başlattı. Hazırlanacak bilirkişi raporunun ardından kazanın oluş şekli ayrıntılı olarak değerlendirilecek.

Soruşturma Başlatıldı

Yetkililer, meydana gelen trafik kazasıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Kazanın yaşandığı Ağrı-Hamur kavşağının kentte araç trafiğinin yoğun olduğu noktalardan biri olduğuna dikkat çekilirken, sürücülere özellikle kavşak ve ışıklı kavşaklarda takip mesafesine uymaları ve araçlarının teknik bakımlarını düzenli yaptırmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Yaşanan kaza, olası mekanik arızaların trafikte ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, olayla ilgili incelemenin tamamlanmasının ardından detayların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Yorumlar (0)