Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Mehmet Erat’ın beyaz listesi, kesin olmayan sonuçlara göre üstünlük sağlayarak ATSO’nun yeni başkanı oldu.
Ağrı iş dünyasının yakından takip ettiği Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde sandıklar kapandı, oy sayımının ardından Mehmet Erat’ın beyaz listesi öne çıktı. Daha önce 2009-2013 yılları arasında ATSO Başkanlığı görevini yürüten Erat, uzun bir aranın ardından yeniden oda yönetiminin başına geçmeye hazırlanıyor.
Seçimlerde mevcut Başkan Saim Alpaslan mavi listeyle, eski başkan Mehmet Erat ise beyaz listeyle yarıştı. Oy verme işlemi İbrahim Çeçen İlkokulu’nda gerçekleştirilirken, gün boyunca oda üyeleri ve adayların destekçileri okul çevresinde yoğunluk oluşturdu.
ATSO seçimleri, Ağrı’daki iş dünyasının yakından takip ettiği önemli bir seçim sürecine sahne oldu. Gün içerisinde yaklaşık 1.800 oda üyesinin oy kullanmasının beklendiği seçimlerde üyeler, tercihlerini beyaz ve mavi listeler arasında yaptı.
Seçimlerin gerçekleştirildiği okul ve çevresinde gün boyunca hareketlilik yaşandı. Adayların destekçileri ve oda üyelerinin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle bölgede araç trafiğinin de zaman zaman yavaşladığı belirtildi.
Mehmet Erat, seçim sürecinde beyaz listeyle üyelerin karşısına çıkarken, Saim Alpaslan mavi listeyle yarıştı. İki adayın oy verme işlemi öncesinde bir araya gelerek birbirlerine başarı dilemesi ise seçim sürecindeki dikkat çeken görüntüler arasında yer aldı.
Paylaşılan kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Mehmet Erat’ın beyaz listesi, yarışılan grupların önemli bölümünde rakibine karşı üstünlük sağladı.
Sonuçlara göre 1. grupta beyaz liste 45 oy alırken mavi liste 30 oyda kaldı. 2. grupta beyaz listenin oy sayısı 75, mavi listenin ise 50 oldu.
Seçimde mavi listenin de bazı gruplarda rakibine karşı üstünlük kurduğu görüldü. 8. grupta mavi liste 81 oy alırken beyaz liste 73 oyda kaldı.
Ortaya çıkan tabloya göre beyaz liste, açıklanan kesin olmayan sonuçlarda daha fazla grupta üstünlük sağlayarak seçimin kazananı oldu.
Kesin olmayan sonuçların ardından Mehmet Erat, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni başkanı olarak öne çıktı. Erat’ın daha önce 2009-2013 yılları arasında yürüttüğü ATSO Başkanlığı görevinin ardından yeniden oda yönetimine dönmesi, seçimlerin dikkat çeken başlıklarından biri oldu.
Seçim öncesinde birlik mesajı veren Erat, “Kazanan Ağrı olsun, kazanan Ağrı’nın esnafı olsun” ifadelerini kullanmıştı. Sandıkların kapanmasının ardından yapılan oy sayımında beyaz listenin elde ettiği sonuçlar, Erat’ın yeniden ATSO Başkanlığı görevine gelmesini sağladı.
Ağrı’da iş dünyasının yakından izlediği seçim sürecinde ortaya çıkan sonuçlarla birlikte ATSO’da yeni dönem için önemli bir değişim yaşanmış oldu. Açıklanan sonuçların kesinleşmesiyle birlikte odanın yeni yönetim dönemine ilişkin sürecin de şekillenmesi bekleniyor.
Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Yorum Yap